Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

miercuri, 11 noiembrie 2009

Teste de inteligenta, personalitate, cunostinte generale, etc

Jucatori de Conquiztador! Va anunt lansarea unui site de teste ce va acorda o deosebita atentie testelor de cunostinte generale (teste cultura generala) atat de utile dvs, inversunati jucatori de conquiztador.

Momentan site-ul este in teste asa ca sunt posibile unele erori; ne cerem scuze anticipat

Cu ce procent s-au ieftinit poliţele de asigurare pentru locuinţe în 2009?

Raspuns Conquiztador: 20%

Poliţele de asigurare pentru locuinţe s-au ieftinit în medie cu 20%, ca urmare a scăderii valorii de piaţă a locuinţelor

sursa: gandul.ro

www.evoMAG.ro: Ce telefon mobil cu Touchscreen are şi TV încorporat?

Raspuns Conquiztador: Allview T1 Vision

Allview T1 Vision - promotie pe evomag.ro

T1 Vision dual SIM atrage prin designul armonios si datorita aplicatiilor pe care le suporta: E-Maps, Vizualizare clipuri online, Vreme, Curs valutar online, Browser Internet. Senzorul de miscare cu care este dotat aparatul poate fi folosit pentru jocuri, pentru vizualizarea meniului, pentru schimbarea wallpaper-ului sau pentru gestionarea apelurilor (functia "Turn-to-mute" permite oprirea soneriei prin simpla intoarcere a telefonului). Printre specificatiile demne de luat in seama se numara si camera de 3.2 MP, functia TV, posibilitatea de a trimite si primi emailuri.
sursa: evomag.ro

Comandanţi/ generali: În ce an s-a născut George Patton, generalul american renumit pentru luptele din cel de-al Doilea Război Mondial, în campaniile

Raspunsuri Conquiztador: 1885

Filmul biografic George Patton: Patton

Patton este biografia cinematografica a lui George S. Patton Jr., cel mai important general american al celui de-al doilea război mondial, considerat şi astăzi ca fiind un simbol cvasi-absolut al războinicului prin excelenţă. Un conducător de oşti excepţional, a rămas în memoria colectivă ca un tactician de primă mînă. Filmul înfăţişează traseul său militar, începînd cu participarea sa la campania din Africa de Nord pentru a continua cu experienţa sa pe frontul european.

Sursa: www.cinemarx.ro

Pseudonime: Ce scriitoare a fost cunoscută sub numele de Dora d'Istria?

Raspunsuri Conquiztador: Elena Ghica

DORA d’ISTRIA este pseudonimul literar al doamnei ELENA GHICA. Nepoata a lui Grigore al IV-lea Ghica (1822-1829), cel dintâi domn pamântean al tarii Românesti dupa un secol de domnii fanariote, si a lui Alexandru Ghica, principele regulamentar care a condus principatul între anii 1834 si 1842, Elena Ghica era fata fratelui celor doi, marele ban Dimitrie Ghica, si a Caterinei Faca. Sa mai amintim ca bunicul patern marele ban Dimitrie Ghica, era frate cu Grigore al III-lea Ghica al Moldovei, cel ucis miseleste de turci în 1777, pentru ca s-a opus rapirii Bucovinei.
S-a nascut la 3 februarie 1828 în casa îndestulata a unor intelectuali rafinati, tatal-un arheolog iar mama – traducatoare de carti. In 1849 se casatoreste cu principele rus Alexandr Koltov Massalski, descendent al miticului Rurik, întemeietorul statului rus. Isi urmeaza sotul la Petersburg. Datorita faptului ca independenta de spirit a Elenei Ghica nu se potrivea cu intoleranta curte a tarului Nicolae I, a fost nevoita sa plece in 1856. S-a stabilit apoi în Elvetia, la Aarau, împletind activitatea publicistica, cu numele de Dora d'Istria, sub care va fi cunoscuta de aici înainte, cu calatoriile. Prima lucrare de seama avea sa fie La vie monastique dans l'église orientale (Viata monastica în Biserica Orientala), aparuta la Paris/Geneva în 1855.
Mânata de neastâmpar, dar dispunând si de o conditie fizica exceptionala, ea escaladeaza vârful Moench din Alpii elvetieni, în premiera feminina si împlânta acolo steagul tricolor cu numele brodat al tarii Românesti. A descris aceasta aventura în cartea La Suisse allemande et l'ascension de Moench (Elvetia germana si ascensiunea pe Moench), Paris/Geneva, 1856, dedicata "fratilor ei români".
- In 1863 Dora d'Istria publica la Zürich si Paris volumul Excursions en Roumélie et en Morée (Calatorii în Rumelia si Moreea), dedicat memoriei "lui Grigore al III-lea Ghica, domn al Moldovei, care a preferat sa-si sacrifice tronul si viata decât sa ofere Bucovina absolutismului austriac si ale carui amintire si martiraj vor ramâne scumpe fiilor veteranilor lui Traian cât timp va dainul nationalitatea româna".
- Opera Dorei d'Istria este extrem de variata. In mod special s-a ocupat de istoria, etnografia, etnologia si folclorul popoarelor din Balcani. Despre propriul ei neam scrie Albanezii în România. Istoria principilor Ghica în secolele XVII-XVIII-XIX, Florenta, 1872. A fost una din primele feministe din Europa. In 1860 a publicat la Zürich Les femmes en Orient (Femeile în Orient) si apoi Des femmes par un femme (O femeie despre femei), în care discuta conditia materiala si spirituala a femeilor din Elvetia romanda si Germania. Ultima lucrare, aparuta în 1877, La poésie des Ottomans (Poezia otomanilor), marturiseste odata în plus exceptionalul evantai al preocuparilor sale.
- Considerata ca una din cele mai însemnate scriitoare ale secolului al XIX-lea, calatoare neobosita, Dora d'Istria si-a evocat constant obârsia româneasca, nostalgia tarii urmarind-o pâna în clipa mortii, survenita la 17 noiembrie 1888. Cenusa dupa propria-i dorinta, i-a fost depusa la cimitirul Trespiana din Florenta.

SURSA:
De unde numele “DORA d’ISTRIA”? - www.doradistria.org

atracţii turistice: Unde se află vestita Grotă Albastră?

Raspuns Conquiztador: Insula Capri

Insula Capri este mica insulă muntoasă din Marea Tireniană, vestită pentru peisajele sale unice, este situată la intrarea în Golful Napoli.

Atractii turistice pe insula Capri
  • Grota Albastră
  • Monte Solaro
  • Vila Jovis
  • Vila San Michele
  • Materita
  • Damecuta
  • Piaţa Umberto I
  • stâncile Faraglioni
  • Tragara
  • Marina Piccola
  • Anacapri
  • Via Krupp

Cine a lansat albumul "Rockferry"?

Raspuns Conquiztador: Duffy

Duffy Rockferry Live Official Video w/ Lyrics!

Oameni de ştiinţă: Ce matematician a demonstrat pentru prima dată calculul integral

Raspuns Conquiztador: Gottfried Leibniz

Citate apartinand lui Gottfried Leibniz
  • Plăcerea este un sentiment de perfecţiune, fericirea este o plăcere durabilă.
  • Raţiunea este o înlănţuire de adevăruri ce nu pot produce decât adevăruri.
  • A iubi înseamnă a găsi plăcere în binele, perfecţiunea şi fericirea altuia.

Raspunsuri conquiztador 11 noiembrie 2009

Oameni de ştiinţă: Ce matematician a demonstrat pentru prima dată calculul integral?
Raspunsuri Conquiztador: Gottfried Leibniz

Cine a lansat albumul "Rockferry"?
Raspunsuri Conquiztador: Duffy

Atracţii turistice: Unde se află vestita Grotă Albastră?
Raspunsuri Conquiztador: Insula Capri

Pseudonime: Ce scriitoare a fost cunoscută sub numele de Dora d'Istria?
Raspunsuri Conquiztador: Elena Ghica

Comandanţi/ generali: În ce an s-a născut George Patton, generalul american renumit pentru luptele din cel de-al Doilea Război Mondial, în campaniile din Africa de Nord şi Sicilia?
Raspunsuri Conquiztador: 1885

www.evoMAG.ro: Ce telefon mobil cu Touchscreen are şi TV încorporat?
Raspunsuri Conquiztador: Allview T1 Vision

Cu ce procent s-au ieftinit poliţele de asigurare pentru locuinţe în 2009?
Raspunsuri Conquiztador: 20%