Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

marți, 15 decembrie 2009

Intrebari conQUIZtador din 15.12.2009

  1. Cine interpretează melodia "I Need You for Christmas"?
  2. Evenimente: În ce an a devenit Papă Sf. Sergiu I? 
  3. IT: În ce an a fos lansat Netscape Navigator 1.0? 
  4. Astronomie: Ce Navete au realizat prima întâlnire în spaţiu în anul 1965? 
  5. Câţi ani are Hugh Hefner? 
  6. Oraşe: În ce an a fost fondat oraşul Amsterdam?

Oraşe: În ce an a fost fondat oraşul Amsterdam?

Oraşe: În ce an a fost fondat oraşul Amsterdam?
raspunsuri conquiztador: 1204

Oraşul Amsterdam
Prima atestare documentară a numelui Amsterdam o reprezintă un document emis la 27 octombrie 1275 de contele Floris al V-lea de Olanda şi Zeelanda. Data exactă la care Amsterdam a primit drepturile de oraş este incertă, dar cel mai probabil este că episcopul de Utrecht Guy de Avesnes a fost cel care a conferit aceste drepturi în 1306.

Începând cu secolul al XIV-lea, Amsterdam a înflorit, datorită mai ales comerţului pe care îl practica cu oraşele din Liga Hanseatică. În 1345 s-a produs un miracol euharistic lângă Kalverstraat, Amsterdam devenind un oraş de pelerinaj până la convertirea populaţiei la protestantism.

Secolul al XVII-lea este considerat Era de aur a Amsterdamului. La începutul secolului Amsterdam devine unul dintre cele mai bogate oraşe din lume. Din portul oraşului, plecau vase comerciale spre Marea Baltică, America de Nord, Africa, Indonezia sau Brazilia formându-se astfel bazele reţelei mondiale de comerţ.

Secolele XVII şi XIX au însemnat declinul prosperităţii. Războaiele cu Anglia şi Franţa şi-au pus amprenta pe economia oraşului. În timpul războaielor napoleoniene averea oraşului a atins punctul minim, însă, odată cu formarea Regatului Ţărilor de Jos în 1815, lucrurile încep uşor să se amelioreze.

Sfârşitul secolului al XIX-lea este numit A doua eră de aur a oraşului Amsterdam. Au fost construite muzee noi, o staţie de tren şi Concertgebouw-ul, o sală de concerte considerată în primele 3 ale lumii. În această perioadă, revoluţia industrială ajunge în Amsterdam. Se construieşte Canalul Amsterdam-Rin, pentru a oferi oraşului legătură directă cu Râul Rin, şi canalul care oferea portului o legătură mai scută cu Marea Nordului. Cele două canale au îmbunătăţit considerabil comunicaţiile oraşului cu restul continentului.

Câţi ani are Hugh Hefner?

Câţi ani are Hugh Hefner?
raspunsuri conquiztador: 83

Hugh Hefner
Hugh Marston Hefner (născut 9 aprilie 1926) este un publicist american, fondator şi director de creaţie al Playboy Enterprises

Hefner s-a născut în Chicago, Illinois, fiind primul născut al lui Grace Caroline (născută Swanson) şi Glenn Lucius Hefner. Hefner a mers la Şcoala Elementară Sayre şi mai apoi la liceul Steinmetz, după care s-a înrolat în Armata Americană. A absolvit mai apoi Universitatea din Illinois la Urbana-Champaign.


În timp ce lucra drept copywriter pentru revista Esquire, el şi-a dat demisia în ianuarie 1952, după ce i-a fost refuzată o mărire de 5$. În 1953, şi-a vândut mobile pentru 600$ şi a strâns 8000$ de la 45 de investitori - inclusiv 1000$ de la propria mamă ("Şi nu pentru că ea avea vreo speranţă cu respectiva afacere" după cum a declarat el pentru E! în 2006. "Ci pentru că avea încredere în fiul său") - pentru a lansa Playboy. Prima ediţie, publicată în decembrie 1953, o avea în centrul atenţiei pe Marilyn Monroe, cu fotografiile sale din 1949. Hefner, care nu a întâlnit-o niciodată pe Monroe, este proprietarul criptei de lângă aceasta din Westwood Village Memorial Park Cemetery.


Hefner s-a căsătorit cu studenta de la Northwestern University, Mildred Williams în 1949. Au avut doi copii, Christie şi David (născut la 30 august 1955). [4] Înainte de căsătorie, Mildred i-a mărturisit că a avut o aventură în timpul în care el era în armată; Hefner numind acel moment "cel mai devastator moment al vieţii mele". Un reportaj din 2006 E! True Hollywood Story, a scos la iveală faptul că din cauza vinei datorată infidelităţii, Mildred i-a permis să se culce cu alte femei, sperând ca astfel să poată păstra căsătoria. Au divorţat în 1959.

Hefner s-a reinventat ca fiind un bon vivant sofisticat şi man about town, un stil de viaţă pe care el l-a promovat în revista sa, precum şi în cele două show-uri de televiziune pe care le găzduia, Playboy's Penthouse (1959–1960) şi Playboy After Dark (1969–1970). El a admis că "s-a 'implicat' cu aproximativ 11 dintre cele 12 playmate-uri de la acea vreme" în aceşti ani. [5] Donna Michelle, Marilyn Cole, Lillian Müller, Patti McGuire, Shannon Tweed, Brande Roderick, Barbi Benton, Karen Christy, Sondra Theodore şi Carrie Leigh - care l-au dat în judecată pentru 35 de milioane de $ - au fost unele dintre partenerele sale. În 1971, el a recunoscut public că a experimientat bisexualitea.[6]

În 1989, el s-a căsătorit cu Playmate of the Year Kimberley Conrad, cu care are doi copii, Marston (n 9 aprilie 1990) şi Cooper (n 4 septembrie 1992). Reportajul E! True Hollywood Story a remarcat că celebra Playboy Mansion a fost transformată într-un cămin adecvat unei familii. Totuşi, după ce s-a despărţit de Conrad în 1999, Hefner a began to move an ever-changing coterie of femei foarte tinere în Mansion, întâlnindu-se cu şapte fete în acelaşi timp; printre care, Brande Roderick, Izabella St. James, Tina Marie Jordan, Holly Madison, Bridget Marquardt şi Kendra Wilkinson. Seria de reality TV The Girls Next Door au descris în detaliu viaţa de la Playboy Mansion a lui Madison, Marquardt şi Wilkinson. În prezent, Hefner iese cu gemenele identice de 19 ani, modelele Karissa şi Kristina Shannon, [7], care au fost arestate în ianuarie 2008 pentru battery [8] împreună cu cea de-a treia prietenă Crystal Harris [9] Conform unui articol de pe lasvegasweekly.com, Marquardt a mărturisit că este de fapt single. [10]

Astronomie: Ce Navete au realizat prima întâlnire în spaţiu în anul 1965?

Astronomie: Ce Navete au realizat prima întâlnire în spaţiu în anul 1965?
raspunsuri conquiztador: "Gemini 6" şi "Gemini 7"


prima întâlnire în spaţiu în anul 1965

IT: În ce an a fos lansat Netscape Navigator 1.0?

IT: În ce an a fos lansat Netscape Navigator 1.0?
raspunsuri conquiztador: 1994

Netscape Navigator 1.0

Mozilla este un cuvânt cu mai multe sensuri, toate legate de compania Netscape Communication Corporation şi browserul de web produs de aceştia. Iniţial termenul a fost un nume de cod pentru Netscape Navigator, apoi parte a user agentului acestuia şi mascota companiei, pentru a deveni mai târziu numele fundaţiei care a preluat codul sursă al browserului Netscape şi care a dezvoltat software precum Firefox, Thunderbird sau Mozilla Suite.

Mozilla s-a născut ca desemnare internă pentru browserul de web Netscape Navigator la începutul anului 1994. Termenul provine atât din contracţia expresiei Mosaic Killer (ucigaş al Mosaic-ului - cei de la Netscape sperau să detroneze browserul Mosaic, cel mai popular la vremea aceea), cât şi ca o aluzie la monstrul (fictiv cinematografic) Godzilla. Ulterior, Mozilla a devenit numele mascotei companiei (o şopârlă verde scuipând flăcări).

În 1998 Netscape a licenţiat Netscape Communicator, urmaşul Netscape Navigator, sub o licenţă open source, fondând în acelaşi timp şi Mozilla Organization, cu scopul administrării codului sursă şi dezvoltării unei noi generaţii de browsere. La 5 iunie 2002 Mozilla Organization a lansat prima versiune definitivată anume Mozilla 1.0, primul browser produs de aceasta. Ulterior, ca urmare a separării totale de Netscape, şi fiind achiziţionată de AOL la 15 iulie 2003, organizaţia şi-a schimbat numele şi a fost înregistrată legal drept "Mozilla Foundation" (Fundaţia Mozilla). În 2005 Fundaţia Mozilla a înfiinţat Corporaţia Mozilla, o companie dedicată marketingului produselor fundaţiei. Fundaţia se ocupă cu dezvoltarea de software, printre produsele cele mai cunoscute ale acesteia fiind browserele Firefox, Camino şi Mozilla Suite, clientul de e-mail Thunderbird, sistemul de management al "bugurilor" (greşelilor de software) Bugzilla şi calendarul Sunbird.

sursa: wikipedia.org

Evenimente: În ce an a devenit Papă Sf. Sergiu I?

Evenimente: În ce an a devenit Papă Sf. Sergiu I?
raspunsuri conquiztador: 687

Papa Sf. Sergiu I
Papa Sergiu I (* ? la Palermo; + 7 septembrie 701) a fost un papă al Romei. A ajuns în această funcţie probabil pe data de 15 dec. 687. După decesul papei Conon doi candidaţi, arhidiaconul Paschali şi arhipreotul Teodor al II-lea s-au certat ppentru episcopatul Romei. Însă, poporul roman ca şi clerul simplu l-au ales pe Sergiu. Se ştie că pentru acordul lui, exarhul de Ravenna Ioan Platys a pretins suma de 50 de kilograme de aur, promisă de Paschalis.

Sergiu, fiul unui iberiu, era originar dintr-o familie de imigranţi proveniţi din Siria. S-a născut la Palermo şi şi-a petrecut şi copilăria în Sicilia.Toată viaţa lui s-a implicat puternic în favoarea creştinizării Angliei. Regele vest-saxonian (Sf.) Caedwalla a fost botezat de el, de asemenea l-a sprijinit pe Sf. Aldhelm (stareţul de la Malmesbury) şi l-a numit episcop pe englezul Sf. Willibrord trimiţându-l să predice în Fresonia.

În jurul anului 693 a intrat în conflict cu împăratul Bizanţului Iustinian al II-lea căci a refuzat să semneze actele Quinisextum. Din chestiunile de conflict au făcut parte condamnarea lui Honoriu I. ca şi mult discutata egalitate protocolară a Patriarhului de la Constantinopol cu papa de la Roma, mai departe interzicerea de a se ţine post în zile de sâmbătă şi înfăţişarea lui Isus ca Agnus Dei.

Efortul de a-l aresta pe papă şi de a-l transporta după răpirea lui la Constantinopol a eşuat datorită rezistenţei miliţienilor din Roma şi a exarhului de la Ravenna. Despre epoca de după înlocuirea lui Iustinian în 695 sunt ştiute doar detalii; în conformitate cu acestea Sergiu a întreprins multe călătorii, sfinţiind o cantitate de biserici noi.

Papa Sergiu a ornat liturghia bisericii adăugând de pildă cântecul Agnus Dei în liturghia slujbei creştineşti. Bisericile romane au fost bogat decorate (în 688, rămăşiţele pământeşti ale lui Leon cel Mare au fost tranferate în interiorul Bisericii Sf. Petru). Pe plan extern a contribuit la înbunătăţirea relaţiilor cu francii.

Biserica Catolică îl sărbătoreşte pe 8 septembrie (prima lui menţiune s-a făcut în calendarul festiv al lui Willibrord).

sursa: wikipedia.org

Cine interpretează melodia "I Need You for Christmas"?

Cine interpretează melodia "I Need You for Christmas"?
raspunsuri conquiztador: Inna



I Need You for Christmas

Inna a lansat un videoclip specific sarbatorilor de iarna, intitulat `I Need You for Christmas`.
Filmarile au avut loc la patinoarul din complexul AFI.
surse: inna.ro si bestmusic.ro

Raspunsuri conQUIZtador 15 decembrie 2009

Raspunsuri quiz intrare conquiztador din 15.12.2009

Cine interpretează melodia "I Need You for Christmas"?
raspunsuri conquiztador: Inna

Evenimente: În ce an a devenit Papă Sf. Sergiu I?
raspunsuri conquiztador: 687

IT: În ce an a fos lansat Netscape Navigator 1.0?
raspunsuri conquiztador: 1994

Astronomie: Ce Navete au realizat prima întâlnire în spaţiu în anul 1965?
raspunsuri conquiztador: "Gemini 6" şi "Gemini 7"

Câţi ani are Hugh Hefner?
raspunsuri conquiztador: 83

Oraşe: În ce an a fost fondat oraşul Amsterdam?
raspunsuri conquiztador: 1204