Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

joi, 19 noiembrie 2009

Ce rol interpretează Miley Cyrus în filmul „Last Song”?

Ce rol interpretează Miley Cyrus în filmul „Last Song”?
Raspuns conquiztador: Ronnie

Raspunsuri de azi 19.11.2009 - vezi toate raspunsurile  

Miley Cyrus poate fi vazuta din aprilie 2010 intr-un nou film, o poveste emotionanta numita "Last Song".

Artista, in varsta de 16 ani, joaca rolul unei fete rebele pe nume Ronnie care, alaturi de fratele ei mai mic, este trimisa sa-si petreaca vara in compania tatalui ei, Greg Kinnear.



sursa: profm.ro
TRAILER video MILEY CYRUS este o rebela in filmul LAST SONG!

Atracţii turistice: În ce oraş se găseşte Muzeul Prado?

Atracţii turistice: În ce oraş se găseşte Muzeul Prado?
Raspuns conquiztador: Madrid

Raspunsuri de azi 19.11.2009 - vezi toate raspunsurile  


Muzeul Prado
Muzeul Prado (spaniolă Museo del Prado) este un muzeu şi o galerie de artă amplasat în Madrid, Spania. Cuprinde una dintre cele mai interesante colecţii de artă europeană, din secolul secolul al XIV-lea şi până la începutul secolului al XIX-lea.

Madrid-prado.jpg Poarta cu statuia lui Diego Velázquez, la intrarea în Muzeul Prado, Madrid

Fondat ca muzeu de pictură şi sculptură, "el Prado" conţine de asemenea o importantă colecţie de peste 5.000 de desene, 2.000 de afişe, 1.000 de monede şi aproape 2.000 de obiecte decorative şi lucrări de artă. Sculptura este reprezentată prin peste 700 de lucrări şi printr-un număr mai mic de fragmente sculpturale. Superba galerie de tablouri (8.600 de picturi) este factorul care îi conferă muzeului renumele internaţional. Indiscutabil, în Prado se află cele mai mari colecţii de lucrări ale spaniolilor Diego Velázquez şi Francisco Goya, precum şi ale lui Hieronymus Bosch (favoritul Regelui Filip al II-lea al Spaniei). Muzeul expune o serie de colecţii excelente semnate El Greco, Peter Paul Rubens, Rafael, Tiţian, Bartolome Esteban Murillo. Lucrări ale lui Melozzo da Forlì, Botticelli, Caravaggio, Albrecht Dürer, Rembrandt, Veronese şi mulţi alţii sunt de asemenea de văzut în Prado.

Cea mai cunoscută operă de artă expusă este Las Meninas de Velázquez. Velázquez nu doar a oferit muzeului propriile sale tablouri superbe, ci chiar a atras prin sensibilitatea sa artistică mare parte din colecţia de maeştrii italieni a muzeului.

Faimoasa pictură Guernica (pictură) de Pablo Picasso a fost expusă la Prado, după revenirea acesteia în Spania, în urma restaurării democraţiei, dar aceasta a fost mutată la Museo Reina Sofia unde a fost găsit un spaţiu expoziţional mai mare pentru imensa pânză.
Una dintre intrările în Prado este dominată de statuia din bronz a lui Diego Velázquez.

Muzeul Prado este amplasat într-o clădire construită în timpul regatului lui Carol al III-lea, parte a unui plan de urbanizare care dorea să facă din Madrid un oraş monumental. Această pajişte (prado în spaniolă) a dat numele întregii zone (Salón del Prado, mai târziu Paseo del Prado), apoi chiar muzeului însuşi, după naţionalizare. Lucrările la construcţia clădirii au fost suspendate după terminarea domniei lui Carol al III-lea şi în timpul Războiului Spaniol de Independenţă, fiind reluate doar în timpul domniei nepotului său, Ferdinand al VII-lea. Structura a devenit sediul cavaleriei şi a magazinului de pulvere pentru trupele napoleonice staţionate la Madrid, pe durata Războiului de Independenţă. După detronarea reginei Elisabeta a II-a în 1868, muzeul a fost naţionalizat şi a primit numele de Museo del Prado. Clădirea găzduia colecţia regală de artă, dovedindu-se însă neîncăpător. Prima extindere a muzeului a avut loc în 1918.
Un elefant de război de la biserica San Baudelio de Berlanga, expus la secţiunea stilului romanesc

Cea mai recentă extindere a constat în incorporarea a două clădiri (învecinate, dar nu adiacente) în structura instituţională a muzeului. Casón del Buen Retiro găzduieşte din 1971 majoritatea operelor de artă din secolul al XIX-lea. Palacio de Villahermosa găzduieşte în prezent Muzeul Thyssen Bornemisza, a cărui colecţii au fost iniţial adunate din averi private (lucrări care nu făceau parte din colecţia Statului), dar care încearcă să completeze golurile şi slăbiciunile colecţiilor din Prado; Thyssen Bormisza face parte din sistemul Prado din 1985.

În timpul războiului civil spaniol, la recomandarea Ligii Naţiunilor, personalul muzeului a trimis cincizeci şi trei de picturi, o sută şaizeci şi opt de desene şi Comoara lui Dauphin la Valencia, apoi la Girona şi în final la Geneva. Lucrările de artă au trebuit să fie returnate imediat după începerea celui de-al doilea război mondial, fiind încărcate în trenuri de noapte, care traversau teritoriul francez.

Trebuie menţionate şi cele două muzee naţionale madrilene aflate în apropiere; Museo Arqueológico găzduieşte opere de artă din Egiptul Antic, Mesopotamia, Grecia şi Roma Antică, aflate în trecut în colecţia muzeului Prado. Museo Reina Sofia găzduieşte opere de artă din secolul al XX-lea.

sursa: wikipedia.org

Bătălii: În ce an a avut loc Bătălia de la Stalingrad?

Bătălii: În ce an a avut loc Bătălia de la Stalingrad?
Raspuns conquiztador: 1942

Bătălia de la Stalingrad a fost un punct de cotitură dintre cele mai importante ale celui de-al doilea război mondial şi este considerată cea mai sângeroasă şi mai mare bătălie din istoria omenirii. Bătălia a fost marcată de brutalitate şi de lipsa de grijă pentru populaţia civilă, manifestate de ambele părţi angrenate în conflict.

Bătălia include campania de bombardamente a oraşului Stalingrad (azi redenumit Volgograd) din sudul Rusiei, atacul terestru german asupra oraşului, luptele din interiorul oraşului însuşi şi contraofensiva sovietică care, în cele din urmă, a încercuit şi distrus forţele germane şi ale celorlalţi aliaţi din cadrul Axei din oraş şi din raionul oraşului. Numărul total al pierderilor este estimat la aproximativ 3 milioane. Lipsa datelor exacte este datorată refuzului guvernului sovietic de atunci de a calcula pierderile din cauza temerilor că sacrificiile ar fi părut prea mari şi ar fi demobilizat eforturile de război. Forţele Axei au pierdut aproximativ un sfert din efectivul total de pe frontul de răsărit şi nu şi-au mai revenit niciodată de pe urma acestei înfrângeri. Pentru sovietici, victoria de la Stalingrad a marcat începutul eliberării patriei, luptă care a dus în cele din urmă la victoria din 1945 asupra Germaniei Naziste.

........................
.........................
........................

Începutul Operaţiunii Albastru a fost planificat pentru sfârşitul lunii mai 1942. Un număr de unităţi germane şi române, care urmau să ia parte la atac, erau încă angajate în cucerirea Sevastopolului, oraş fortificat şi port în Peninsula Crimeea. Întârzierile datorate apărării sovietice hotărâte au făcut ca începerea atacului să fie amânată de câteva ori, până la sfârşitul lunii iunie. Au fost întreprinse atacuri de mai mică amploare, blocând forţele sovietice într-o pungă la Harkov, pe 22 mai.

Atacul a început într-un târziu, pe 28 iunie 1942, când Grupul de Armate Sud a înaintat în sudul Rusiei. Ofensiva germană a început bine. Forţele sovietice au opus o rezistenţă slabă în largile stepe ruseşti şi s-au retras în dezordine către est. Cele câteva încercări de a stabili o linie defensivă au eşuat, trupele germane le-au străpuns, înconjurat, formându-se două pungi largi, prima distrusă pe 2 iunie la nord-est de Harkov, iar a doua în jurul localităţii Millerovo, regiunea Rostov, o săptămână mai târziu. Între timp, Armata a 2-a Maghiară şi Armata a 4-a Panzer au lansat atacul asupra Voronejului, cucerind oraşul pe 5 iulie 1942.

Succesul avansării iniţiale a fost atât de mare, încât Hitler a intervenit şi a ordonat Armatei a 4-a Panzer să se alăture Grupului de Armate Sud (A). A rezultat un blocaj de trafic teribil, când armata de tancuri a ajuns din urmă Armata a 6-a, amândouă armatele fiind stopate până când s-a reuşit fluidizarea circulaţiei. Întârzierea a fost neaşteptat de lungă, apreciindu-se că s-a pierdut cel puţin o săptămână. În faţa acestei prime nereuşite parţiale, Hitler s-a răzgândit, hotărând ca din nou, Armata a IV-a Panzer să se alăture atacatorilor Stalingradului.

sursa: wikipedia.org

Curiozităţi: Ce reprezintă "omul cu masca de fier"?

Curiozităţi: Ce reprezintă "omul cu masca de fier"?
Raspuns conquiztador: legendar prizonier politic francez

Omul cu masca de fier
Cineva spunea odata ca filmul “Omul cu masca de fier” este inspirat si urmeaza aproximativ cartea intitulata “Vicontele de Bragellone” a lui Alexandre Dumas. Azi am terminat de citit cartea. Din octombrie si pana acum am reusit sa citesc 4*(~350) pagini pe langa facultate, jocuri, chefuri si altele. Dar nu asta e important ci faptul ca filmul este inspirat din carte doar intr-o proportie de sub 10%.


sursa:
Vicontele de Bragellone si Omul cu masca de fier

Cine este ministrul de finanţe al Poloniei?

Cine este ministrul de finanţe al Poloniei?
Raspuns conquiztador: Jacek Rostowski


Ministrul de finante al poloniei,  Jacek Rostowski

Lipsa României din acest clasament, indiferent de locul ocupat de Pogea, este cu atât mai greu de explicat cu cât ministrul ungar de finanţe, Peter Oszko, este prezent, pe locul 17, e drept, în timp ce Polonia, prin Jacek Rostowski, ministrul de finante al Poloniei, 

ocupă un nesperat loc şapte, la egalitate cu britanicul Alistair Darling. Ediţia pe 2009, centrată pe combaterea crizei, este a patra de acest tip publicată de FT.

sursa:Topul miniştrilor de finanţe din UE. Pogea nu e deloc pe listă, citeste tot articolul in Gandul.ro

Atracţii turistice: În ce ţară se află Muzeul Navelor Vikinge?

Atracţii turistice: În ce ţară se află Muzeul Navelor Vikinge?
Raspuns conquiztador: Norvegia


Muzeul Navelor Vikinge
Scandinavii sunt mandri de originile lor vikinge, si daca stau sa ma gandesc e chiar o chestie “foarte tare”: e o cultura interesanta si distincta, nu se poate confunda cu nimic altceva. Exista si teoria conform careia vikingii au ajuns pe continentul american; daca asta e adevarat sau nu, nu stiu, dar istoria si modul lor de viata e fascinant.
In incinta muzeului, destul de imprastiat prin diferite cladiri mai mici sau mai mari, sunt si barci mici, recreate, si un vas mare, facut dupa un model viking, cu care s-a realizat o calatorie spre Dublin, pentru a recrea conditiile in care navigau pe-atunci.


sursa: Muzeul navelor vikinge

Raspunsuri conquiztador 19 noiembrie 2009

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador din 19.11.2009

Atracţii turistice: În ce ţară se află Muzeul Navelor Vikinge?
Raspunsuri conquiztador: Norvegia

Cine este ministrul de finanţe al Poloniei?
Raspunsuri conquiztador: Jacek Rostowski

Curiozităţi: Ce reprezintă "omul cu masca de fier"?
Raspunsuri conquiztador: legendar prizonier politic francez

Bătălii: În ce an a avut loc Bătălia de la Stalingrad?
Raspunsuri conquiztador: 1942

Atracţii turistice: În ce oraş se găseşte Muzeul Prado?
Raspunsuri conquiztador: Madrid

Ce rol interpretează Miley Cyrus în filmul „Last Song”?
Raspunsuri conquiztador: Ronnie

spam pe conquiztador pentru beetzy.net

inscrie-te si tu si pune-ti poza pe www.beetzy.net si hai sa ne cunoastem. te astept. nu ezita. pwp;
Raspuns (pe care nu-l mai trimit :P) nu ma astepta cu sau fara pupici ... e un site de comunitate al carui admin nu s-a obosit nici macar sa scrie ceva in pagina "despre noi" adica despre comunitate ....
Oare de ce se obosesc sa trimeata spam-uri cu .beetzy.net asta?
Prorietarul sigur nu-si face visuri cu comunitatea asta ... nu si-a luat si el un domeniu .ro ....