Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

luni, 14 decembrie 2009

Intrebari conQUIZtador din 14.12.2009

  1. Cinematografie: Cine a regizat filmul "Procesul de la Nürnberg", ecranizare a piesei lui Abby Mann? 
  2. Care este prenumele soţiei lui Steve Irwin, celebrul "vânători de crocodili"?  
  3. Marketing: În ce an a apărut prima definiţie oficială atribuită marketingului? 
  4. Cărei trupe aparţine piesa "Killing in the name"? 
  5. Bătălii: Pe cine a învins domnitorul Ştefan cel Mare în Bătălia de la Baia? 
  6. Muzee: În ce an a fost inaugurat Muzeul Teatrului Naţional din Iaşi?

Muzee: În ce an a fost inaugurat Muzeul Teatrului Naţional din Iaşi?

Muzee: În ce an a fost inaugurat Muzeul Teatrului Naţional din Iaşi?
raspuns conquiztador: 1976

Muzeul Teatrului Naţional din Iaşi
Clădirea este monument de arhitectură, fiind construită de vornicul Alecsandri în 1780. A fost restaurată între anii 1972 - 1976. Muzeul prezintă evoluţia fenomenului teatral de la primele sale manifestări până în contemporaneitate, ilustrând principalele momente din istoria teatrului şi contribuţia unor mari personalităţi la dezvoltarea acestuia (Gheorghe Asachi, Vasile Alecsandri, Matei Millo, Gheorghe Manolescu, Aristizza Romanescu, Agatha Bârsescu, Ion Sava, Victor Ion Popa, Miluţă Gheorghiu, Nelu Ionescu, Teofil Vâlcu): afişe, manuscrise, cărţi, costume ale unor actori care au jucat pe scena Teatrului Naţional din Iaşi (Matei Millo, Barbu Lăutaru, Miluţă Gheorghiu), piese de mobilier, colecţia de medalii T. T. Burada, prime ediţii ale unor traduceri din dramaturgia universală, un afiş din 1837 pe care apare pentru prima dată titulatura de Teatrul Naţional Iaşi.

sursa: youmago.ro

Bătălii: Pe cine a învins domnitorul Ştefan cel Mare în Bătălia de la Baia?

Bătălii: Pe cine a învins domnitorul Ştefan cel Mare în Bătălia de la Baia?
raspuns conquiztador: Matei Corvin

Ştefan cel Mare în Bătălia de la Baia

După urmărirea lui Petru Aron, care se refugiase în Polonia, cade la înţelegere cu regele Cazimir, restituindu-i-se cetatea Hotinului, ceea ce atrage duşmănia regelui Ungariei, Matei Corvin. Într-o luptă decisivă la Baia (1467), pe valea Moldovei, oastea ungurească este învinsă, regele fiind rănit de trei săgeţi şi o lovitură de lance. Ştefan năvăli în Ardeal pe urmele armatei ungureşti în retragere şi îşi asigură liniştea la graniţa apuseană a ţării.

sursa: "Ştefan cel Mare" - wikipedia.org

Cărei trupe aparţine piesa "Killing in the name"?

Cărei trupe aparţine piesa "Killing in the name"?
raspuns conquiztador: Rage Against the Machine

"Killing in the name" - oficial video




Marketing: În ce an a apărut prima definiţie oficială atribuită marketingului?

Marketing: În ce an a apărut prima definiţie oficială atribuită marketingului?
raspuns conquiztador: 1935

Marketingul
În accepţiunea generală, marketingul reprezintă "ştiinţa şi arta de a convinge clienţii sã cumpere". Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social şi managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obţin ceea ce le este necesar şi doresc prin crearea, oferirea şi schimbul de produse şi servicii având o anumitã valoare" [2]. Simplist, marketingul reprezintă "arta şi ştiinţa de a vinde".

Datorită caracteristicilor proceselor de marketing, modalităţilor de implementare a deciziilor de marketing, acceptiunilor şi viziunilor noi asupra elementelor care compun o acţiune de marketing precum şi ca urmare a nivelurilor diferite de percepţie şi abordare a acestei componente a economiei de piaţă, definitiile şi explicaţiile aduse termenului de marketing sunt variate şi permanent adaptate noilor realităţi ale mediului economic.

Prima definiţie oficială atribuită marketingului 
 

Prima definiţie oficială atribuită marketingului a apărut în 1935 şi a fost adoptată de National Association of Marketing Teachers, predecesoare a American Marketing Association[3]. Reconfirmată în 1960, definiţia primară a marketingului a rezistat vreme de 50 de ani, până în 1985 când a fost înlocuită.[4] Definiţia a fost din nou reviziuită în 2004 şi descrie marketingul ca o "o funcţie organizationala şi un set de procese menite a crea, comunica şi pune la dispoziţia clienţilor a valorii şi menţinerii relaţiilor cu clienţii spre beneficiul companiei şi al proprietarilor acesteia".

Conform politicii oficiale a AMA, definiţia este reîmprospătată la fiecare 5 ani pentru a răspunde mai bine realităţilor existente şi nevoilor pieţei.[5] Cea mai recentă modificare, adoptată în Octombrie 2007 şi făcută publică în Ianuarie 2008, defineşte marketingul astfel: "(marketing is) the activity, set of institutions, and processes for creating, communicating, delivering, and exchanging offerings that have value for customers, clients, partners, and society at large".[6]

O alta definiţie, probabil mai simplă şi mai generală este: "Marketingul este un proces permanent prin care oamenii sunt încurajaţi să ia o decizie de cumpărare, de folosire, de urmare sau de conformare a unui produs, serviciu sau valori ale altei persoane. Simplu, daca nu facilitează "vânzarea" unui produs atunci nu este marketing. "[1]

Philip Kotler, în cărţile sale iniţiale, defineşte: "Marketing este o activitate menită să satisfacă nevoile şi dorinţele prin procese de schimbare". Se poate adăuga la definiţiile lui Kotler şi Norris un răspuns al "Chartered Institute of Marketing" (CIM). Definiţia asociaţiei afirmă că marketingul este "procesul managerial de anticipare, identificare şi satisfacere a cerinţelor clienţilor într-un mod profitabil". De aceea, marketingul operativ include procesele de analiză de marketing, dezvoltarea unui nou produs, administrarea ciclului de viaţă al unui produs, stablirea preţului, administrarea canalului precum şi promoţiile.

sursa: wikipedia.org

Care este prenumele soţiei lui Steve Irwin, celebrul "vânători de crocodili"?

Care este prenumele soţiei lui Steve Irwin, celebrul "vânători de crocodili"?
raspuns conquiztador: Terri



Stephen Robert Irwin (n.22 februarie 1962 – d. 4 septembrie 2006) a devenit cunoscut datorită documentarelor sale de pe Discovery ("The Crocodile Hunter") şi a filmelor artistice în care a jucat. Acesta încetat din viaţă în nordul Australiei, într-un accident subacvatic. În dimineaţa de luni, 4 septembrie 2006, a fost înţepat în piept de o pisică de mare; Stephen Irwin se afla în largul portului Douglas, la nord de Cairns Australia, unde lucra la un documentar despre lumea submarină. Steven Irwin este cunoscut drept un entuziast al faunei sălbatice.
Sursa sa de inspiraţie a fost tatăl său Bob, un expert în animale salbatice specializat în herpetologie. Mama sa, Lyn Irwin, a lucrat toată viaţa pentru reintegrarea animalelor în natură. După ce s-au mutat în Qweensland, Bob şi Lyn au fondat "Reptile and Fauna Park", unde spre deosebire de alţi copii, Steve a trăit fericit printre şerpi, crocodili şi varani. La vârsta de doar şase ani, când alţi puşti mergeau la şcoală, Steve primea cadou un piton de trei metri lungime - şi a fost dragoste la prima vedere. Când a împlinit nouă ani, a prins primul crocodil, sub supravegherea strictă a tatălui său. Imediat după ce a absolvit liceul, a purces la salvarea şi strămutarea crocodililor din provincia North Queensland, unde erau prost văzuţi de localnici şi în consecinţă exterminaţi fără milă. După cinci ani de muncă dedicată şi asiduă, Steve a devenit voluntar pentru programul guvernamental "East Coast's Crocodile Management".
Parcul a continuat să fie o afacere de familie până în anul 1992, când Steve îl preia integral, rebotezându-l "Australia Zoo", transformatând afacerea într-o mişcare pentru salvarea faunei sălbatice din Australia. În acelaşi an, apare în primul său show de televiziune,înconjurat de şerpi, păienjeni şi scorpioni. Steve şi soţia sa, Terri Irwin (Raines) , de origine americană, au devenit cunoscuţi în toată lumea cu emisiuni despre viaţa animalelor sălbatice şi în special a crocodililor. Montajul scenelor în care Steve şi soţia sa prind crocodili în luna de miere devine primul episod din serialul "Crocodile Hunter", difuzat până în prezent, în 122 de ţări şi vizionat de peste 200 de milioane de telespecatori. Sub conducerea exuberantă a lui Steve,iau naştere şi activează fundaţia "Wildlife Warriors" şi "International Crocodile Rescue", iar în cadrul Australia Zoo se deschid Animal Planet Crocoseum, aviarul Rainforest şi Templul Tigrilor.


Steve şi crocodilul
În 2001, Steve apare pentru prima oară într-un film, fiind invitat de Eddie Murphy personal să se joace pe sine însuşi, în Doctor Doolittle 2, pentru ca un an mai târziu să apară într-o producţie inspirată în totalitate din viaţa sa: The Crocodile Hunter:Collision Course. Popularitatea lui Steve o întrece pe cea a oricărui australian. El a devenit o adevărată legendă a curajului, îmbinând curiozitatea ştiinţifică cu spiritul de aventură. Steve Irwin a devenit foarte repede o vedetă în Australia, unde îşi avea chiar propria grădină zoologică. Revista People l-a declarat pe Steve cea mai iubită personalitate a lumii.

Mai ales după ce a apărut în filmul lui John Stainon, "Vânătorul de crocodili", în anul 2002, naturalistul atipic a ajuns o stea internaţională. Cu atât mai mult, cu cât în peliculă juca în propriul său rol.
Australia zoo-Raffi Kojian-CIMG6415.JPG

Emisiunile sale televizate au fost urmărite de zeci de milioane de telespectatori, cuceriţi atât de neprevăzutul situaţiilor în care se punea, cât şi de umorul care îi însoţea permament aventurile în rândul celor care nu cuvântă.

Totuşi, Irwin a fost aspru criticat în 2004 pentru că ĩşi ţinea în braţe copilul său de numai cîteva luni, în timp ce hranea un crocodil la o gradină zoologică australiană.

El a mai fost criticat pentru că a deranjat balenele, focile şi pinguinii în timp ce filma în Antarctica.

Irwin a filmat 46 de documentare care au fost difuzate de postul TV Animal Planet, precum şi peste 20 de episoade din "The Crocodile Hunter Diaries".

Steve a fost poate singurul om admirat în egală măsură de bătrâni şi copii, de muncitori şi directori, de bogaţi şi săraci, de preoţi şi infractori, de creştini, evrei şi musulmani.

sursa: wikipedia.org

Cinematografie: Cine a regizat filmul "Procesul de la Nürnberg", ecranizare a piesei lui Abby Mann?

Cinematografie: Cine a regizat filmul "Procesul de la Nürnberg", ecranizare a piesei lui Abby Mann?
raspuns conquiztador: Stanley Kramer

Trailer filmul "Procesul de la Nürnberg"

Filmul "Procesul de la Nürnberg"

"Filmul regaseste magia nelinistitoare a marilor procese redate pe ecran. Are in plus, acea importanta particulara (ceea ce justifica lungimea sa neobisnuita) pe care i-o da personalitatea acuzatiilor: conducatorii regimului nazist judecati drept - Jean Houssaye - 1963 (Index Cinema)

sursa: cinemagia.ro

Procesul de la Nürnberg

Procesele de la Nürnberg au fost o serie de procese celebre pentru faptul că în cadrul lor au fost inculpaţi importanţi membri ai conducerii politice, militare şi economice a Germaniei Naziste. Procesele au avut loc, între 1945 şi 1949 în oraşul Nürnberg, Germania, în Palatul de Justiţie din Nürnberg. Primul şi cel mai cunoscut dintre aceste procese a fost Procesul Principalilor Criminali de Război în faţa Tribunalului Militar Internaţional (TMI), în care au fost judecaţi 24 dintre cei mai importanţi lideri ai Germaniei naziste, capturaţi şi în contumacie. Dezbaterile proceslui s-au ţinut între 20 noiembrie 1945 şi 1 octombrie 1946. Al doilea set de procese ai unor criminali de război mai puţin importanţi a avut loc conform Legii nr. 10 a Consiliului de Control la Tribunalele militare de la Nürnberg (TMN), printre care Procesul medicilor şi Procesul judecătorilor. Acest articol tratează în principal TMI; vezi articolul separat despre NMT pentru detalii privind acele procese.

sursa: wikipedia.org

Raspunsuri conQUIZtador 14 decembrie

Raspunsuri quiz intrare conquiztador din 14.12.2009

Cinematografie: Cine a regizat filmul "Procesul de la Nürnberg", ecranizare a piesei lui Abby Mann?
raspuns conquiztador: Stanley Kramer

Care este prenumele soţiei lui Steve Irwin, celebrul "vânători de crocodili"?
raspuns conquiztador: Terri

Marketing: În ce an a apărut prima definiţie oficială atribuită marketingului?
raspuns conquiztador: 1935


Cărei trupe aparţine piesa "Killing in the name"?
raspuns conquiztador: Rage Against the Machine

Bătălii: Pe cine a învins domnitorul Ştefan cel Mare în Bătălia de la Baia?
raspuns conquiztador: Matei Corvin

Muzee: În ce an a fost inaugurat Muzeul Teatrului Naţional din Iaşi?
raspuns conquiztador: 1976