Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

miercuri, 16 decembrie 2009

Intrebari conQUIZtador din 16.12.2009

  1. Bătălii: Cum se numeşte ultima ofensivă a Germaniei de pe frontul de vest din timpul celui de-al doilea război mondial?
  2.  Economie: Care dintre următoarele elemente ale asigurărilor reprezintă suma de bani pe care asiguratul o plăteşte asigurătorului? 
  3. Cinematografie: În ce an a avut loc premiera filmului "Love Story", regia Arthur Hiller,? 
  4. Politicieni: Cum se numeşte primul secretar de stat afro-american din istoria SUA? 
  5. Câţi dintre managerii români s-au declarat încrezatori că situaţia economică va fi mai bună în următoarea jumătate de an? 
  6. Cum se numeşte concurenta care a părăsit competiţia ProFM Dance Official Party Car?

Cum se numeşte concurenta care a părăsit competiţia ProFM Dance Official Party Car?

Cum se numeşte concurenta care a părăsit competiţia ProFM Dance Official Party Car?
raspuns conquiztador: Toader Raluca

Toader Raluca, concurenta care a părăsit competiţia ProFM Dance Official Party Car


Incepand de astazi, 15 Decembrie, ProFM DANCE Official Party Car a ramas cu doar 3 concurenti.

Toader Raluca (20 ani) a renuntat sa se intoarca in masina, asa ca... bafta concurentilor ramasi in concurs.

Tine-le pumnii si urmareste-i LIVE in fiecare zi, pentru a sti cine pleaca acasa cu un superb Opel Corsa!

ProFM DANCE Official Party Car LIVE

Câţi dintre managerii români s-au declarat încrezatori că situaţia economică va fi mai bună în următoarea jumătate de an?

Câţi dintre managerii români s-au declarat încrezatori că situaţia economică va fi mai bună în următoarea jumătate de an?
raspuns conquiztador: 38,5%

38, 5% dintre managerii români s-au declarat încrezatori că situaţia economică va fi mai bună în următoarea jumătate de an

Potrivit unui studiu Deloitte, aceştia prevăd şi o relansare a creditării
Peste jumătate din managerii români spun că vânzările vor creşte în următorul an


Managerii companiilor româneşti se declară mai optimişti decât în urmă cu patru luni în privinţa revenirii economiei, a vânzărilor şi a accesului la creditare, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă şi audit Deloitte.
"Sentimentul general este că economia românească are perspective mai bune în următoarele şase luni (50% dintre răspunsuri). Această proiecţie macroeconomică optimistă se transferă şi la nivel individual, mai mulţi participanţi faţă de ediţia anterioară mizând pe creşterea vânzărilor în următorul an (58,4%, din care 16,7% se aşteaptă la o creştere semnificativă)", a declarat George Mucibabici, preşedinte Deloitte România, citat într-un comunicat al companiei redacţiei.
În studiul Deloitte Central Europe Business Sentiment Index publicat în septembrie doar 38,5% dintre managerii români s-au declarat încrezători că situaţia economică va fi mai bună în următoarea jumătate de an.

intreg articolul in curierulnational.ro

Politicieni: Cum se numeşte primul secretar de stat afro-american din istoria SUA?

Politicieni: Cum se numeşte primul secretar de stat afro-american din istoria SUA?
raspuns conquiztador: Colin Powell

Primul secretar de stat afro-american din istoria SUA
Colin Powell (n. 5 aprilie 1938), secretar de stat al SUA de la 16 ianuarie 2001. Şef al Statului Major interarme în timpul administraţiei lui George Bush, el a condus armata americană în timpul Războiului din Golf (Kuweit şi Irak, 1991).
A fost distins cu cele mai înalte distincţii militare americane: Legion of Merit, Bronze Star, Air Medal, Purple Heart, Ronald Reagan Freedom Award.
sursa: wikipedia.org

Cinematografie: În ce an a avut loc premiera filmului "Love Story", regia Arthur Hiller,?

Cinematografie: În ce an a avut loc premiera filmului "Love Story", regia Arthur Hiller,?
raspuns conquiztador: 1970

Love Story - Trailer


premiera filmului "Love Story", regia Arthur Hiller si alte evenimente ale zilei de 16 decembrie
* 1554: Wilno (Polonia): Este parafat "Tratatul de alianţă şi de pace eternă" între Alexandru Lăpuşneanu, domnul Moldovei şi Sigismund al II–lea August, regele Poloniei
* 1607: Lupte pentru domnia Moldovei între fiii lui Ieremia Movilă şi Simion Movilă. În lupta de la Ştefăneşti, în 16 decembrie, Constantin Movilă l–a înfrânt pe vărul său Mihailaş, cucerind tronul Moldovei
* 1653: Oliver Cromwell devine Lord protector al Angliei, Scoţiei şi Irlandei (până în 1658)
* 1773: În provincia britanică Province of Massachusetts Bay, devenită ulterior statul american Massachusetts, în rada portului Boston, colonişti distrug prin scufundare o mare cantitate de încărcături de ceai. Evenimentul, cunoscut ca Boston Tea Party devine una din scânteile Revoluţiei americane (1776 - 1784).
* 1811: În New Madrid, din Missouri, SUA, are loc primul cutremur dintr-o serie lungă de cutremure severe
* 1848: Adunarea fruntaşilor români transilvăneni la Sibiu, unde se adoptă o petiţie naţională prin care se protestează împotriva "unirii" forţate a Transilvaniei cu Ungaria, hotarâtă în martie 1848
* 1918: Decret privind exproprierea pământului. Începutul reformei agrare (între 1918–1921 s–au expropriat de la vechii proprietari aproximativ 6 milioane ha de pamânt ce au fost împărţite ţăranilor, modificându–se astfel structura proprietăţii în noua Românie)
* 1920: Unul dintre cele mai devastatoare cutremure din istorie a avut loc în provincia chineză Gansu. Numărul persoanelor decedate s-a ridicat la 200.000
* 1938: Este înfiinţat Frontul Renaşterii Naţionale, sub conducerea regelui Carol al II–lea. După alegerile din iunie 1939, câştigate de FRN, devenit partid unic, un decret–lege cerea tuturor deputaţilor şi senatorilor să poarte uniforma FRN şi să presteze juramânt de credinţă regelui
* 1944: Al doilea război mondial: Ultima ofensivă germana în Vest: "Ofensiva din Ardeni"
* 1945: Moscova. Conferinţa miniştrilor Afacerilor Externe ai URSS, SUA şi Marii Britanii. În privinţa României, Conferinţa hotărăşte recunoaşterea guvernului condus de Petru Groza, dar cere includerea câte unui reprezentant al PNL şi PNŢ precum şi organizarea de alegeri libere
* 1963: Stabilirea de relaţii diplomatice, la rang de ambasadă între România şi Tunisia
* 1970: A avut loc premiera filmului "Love Story", regia Arthur Hiller, film ce a avut un imens succes de public (protagonişti: Ali Mac Graw şi Ryan O´Neal)
* 1989: Timişoara. De la nemulţumiri locale (hotărârea judecătorească după care pastorul reformat Laszlo Tokes urma să fie strămutat în altă localitate), se ajunge la revendicări pe plan politic. Timişorenii se strâng în Piaţa Catedralei. În noaptea de 16 spre 17 decembrie au loc confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine
* 2000: Colin Powell a devenit primul secretar de stat afro-american din istoria SUA

Economie: Care dintre următoarele elemente ale asigurărilor reprezintă suma de bani pe care asiguratul o plăteşte asigurătorului?

Economie: Care dintre următoarele elemente ale asigurărilor reprezintă suma de bani pe care asiguratul o plăteşte asigurătorului?
raspuns conquiztador: prima de asigurare

Prima de asigurare: suma de bani pe care asiguratul o plăteşte asigurătorului
Prima de asigurare este suma cu care contribuiti pe durata de desfasurare a contractului si reprezinta, in esenta, costul protectiei financiare pe care aceasta v-o asigura dumneavoastra si celor dragi inca din prima zi in care incheiati polita. Prima de asigurare este formata din partea de economisire sau investitie, in functie de natura produsului de asigurare, costurile care acopera riscul asigurat si costurile administrative ale politei.

Valoarea primei pentru componenta de protectie se stabileste printr-o serie de calcule ce au la baza statistici demografice si tabele de mortalitate, si tine cont de mai multi factori, precum sexul si varsta dumneavoastra, gradul de risc pe care il implica meseria dumneavoastra, tipul si durata asigurarii pe care doriti sa o incheiati. In cazul produselor traditionale (protectie pura si protectie cu economisire), un element care influenteaza valoarea primei este si suma asigurata, respectiv suma pe care o plateste compania familiei dumneavoastra (sau beneficiarilor desemnati) in cazul in care se produce riscul asigurat. In functie de toate aceste elemente, dar si de posibilitatile financiare de care dispuneti, veti stabili impreuna cu consultantul dumneavoastra valoarea optima a primei, astfel incat sa fiti sigur ca este o suma cu care sunteti confortabil pentru o perioada lunga de timp.

Frecventa si modalitatea de plata pot sa difere, in functie de produsul pe care il alegeti dar si de optiunea dumneavoastra. Astfel, in unele cazuri, prima poate sa fie platita intr-o transa unica, achitata in avans pentru toata perioada de asigurare (prima unica); in altele, va fi esalonata, si o veti achita la anumite date specificate in contract (prima esalonata). In acest caz, puteti decide singur daca le platiti anual, semestrial, trimestrial sau lunar; tineti insa cont si de faptul ca, in functie de frecventa si valoarea primelor, compania va ofera anumite reduceri procentuale din valoarea sumelor platite. Cele mai multe dintre asigurari va permit sa modificati frecventa de plata pe parcursul contractului, iar daca doriti sa tineti pasul cu inflatia, puteti sa ajustati anual valoarea primelor si a sumei asigurate.

Prima de asigurare pentru produsele Unit Linked (cu componenta de investitie) nu este direct legata de suma asigurata, insa trebuie sa se incadreze in anumite limite, fiind stabilita de catre dumneavoastra si din ea cumparandu-se exclusiv unitati de fond. Taxele si cheltuielile se deduc din fond, nu din prima de asigurare. Pe masura ce venitul dumneavoastra creste, puteti sa majorati si prima, pentru a va spori beneficiile oferite de asigurare, iar daca la un moment dat dispuneti de niste bani in plus, puteti sa-i investiti sub forma unor plati suplimentare.

Valoarea reala a primei de asigurare se stabileste numai printr-un calcul personalizat pentru situatia dumneavoastra reala, si nu exista o "reteta" universal valabila, dar pentru o intelegere mai buna poate fi dat un exemplu, cu titlu absolut informativ.

Daca sunteti un tatic de 35 de ani si doriti sa incheiati un plan financiar pentru copilul dumneavoastra din categoria produselor traditionale, spre exemplu, cu o durata a contractului de 15 ani, si o valoare de 15.000 de lei, prima anuala pe care trebuie sa o platiti va fi de 983 de lei. La finele contractului, copilul primeste cei 15.000 de lei, fie sub forma unei sume unice, fie in 5 rente anuale de cate 3.000 de lei; la fel de bine insa, suma finala poate sa fie si mai mare, daca decideti ca pe parcurs sa cresteti primele sau la asigurare mai contribuie suplimentar si alte rude.
sursa: HotNews.ro

Bătălii: Cum se numeşte ultima ofensivă a Germaniei de pe frontul de vest din timpul celui de-al doilea război mondial?

Bătălii: Cum se numeşte ultima ofensivă a Germaniei de pe frontul de vest din timpul celui de-al doilea război mondial?
raspuns conquiztador: Ofensiva din Ardeni


ultima ofensivă a Germaniei de pe frontul de vest din timpul celui de-al doilea război mondial: Bătălia din Ardeni

Soldaţi americani în poziţii defensive în Ardeni în timpul bătăliei de la Bulge.

Germanii au pregătit un contraatac masiv în vest încă din momentul în care Aliaţii au debarcat în Normandia. Planul numit "Wacht am Rhein (Atentie la Rin)" era să atace prin Ardeni şi să continue spre nord. Atacul a început pe 16 decembrie cu ceea ce a fost cunoscut ca Bătălia Intrindului. Aramta I americană apăra poziţiile Aliate din Ardeni. După un succes iniţial, favorizat şi de condiţiile meteo care împiedica intervenţia aviaţiei aliate în luptă, când avangarda germană a ajuns aproape de malurile râului Meuse, germanii au fost respinşi până în cele din urmă pe poziţiile de plecare până în ianuarie 1945.

sursa: wikipedia.org

Raspunsuri conQUIZtador 16 decembrie

Raspunsuri quiz intrare conquiztador din 16.12.2009

Bătălii: Cum se numeşte ultima ofensivă a Germaniei de pe frontul de vest din timpul celui de-al doilea război mondial?
raspuns conquiztador: Ofensiva din Ardeni

Economie: Care dintre următoarele elemente ale asigurărilor reprezintă suma de bani pe care asiguratul o plăteşte asigurătorului?
raspuns conquiztador: prima de asigurare

Cinematografie: În ce an a avut loc premiera filmului "Love Story", regia Arthur Hiller,?
raspuns conquiztador: 1970

Politicieni: Cum se numeşte primul secretar de stat afro-american din istoria SUA?
raspuns conquiztador: Colin Powell

Câţi dintre managerii români s-au declarat încrezatori că situaţia economică va fi mai bună în următoarea jumătate de an?
raspuns conquiztador: 38,5%

Cum se numeşte concurenta care a părăsit competiţia ProFM Dance Official Party Car?
raspuns conquiztador: Toader Raluca