Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

luni, 7 decembrie 2009

Intrebari conQUIZtador din 07.11.2009

  1. Operă: În ce an a susţinut "New York Philharmonic Society" primul concert? 
  2. Ce ţară este numită ţara ciocolatei?\ 
  3. Zoologie: Cu ce se hrăneşte lupul marsupial (Thylacinus cynocephalus), răpitor nocturn cu 13-19 dungi transversale? 
  4. Evenimente: În ce an a fost inaugurat Centrul cultural francez din Iaşi? 
  5. Astronomie: În ce an a început ultima misiune a lunară a lui Apollo 17?
  6. Cine este secretarul general ONU?

Cine este secretarul general ONU?

Cine este secretarul general ONU?
Raspuns conQUIZtador : Ban Ki-moon

secretarul general ONU


Secretarul General al ONU Ban Ki-Moon
BAN KI-MOON
Ban Ki-moon (Republica Coreea) este cel de-al optulea Secretar General al Organizatiei Natiunilor Unite si indeplineste aceasta functie dupa o cariera de 37 de ani in slujba guvernului si a arenei internationale.
Date despre cariera
Atunci cand a fost ales Secretar General, domnul Ban era ministrul de externe si al comertului al Republicii Coreea. Activitatea indelungata din cadrul ministerului a inclus functii diplomatice la New Delhi, Washington D.C. si Vienna, avand un portofoliu bogat de responsabilitati: consilier pe probleme de politica externa al presedintelui, consilierul sef al presedintelui pe probleme de securitate nationala, ministru adjunct pentru planificarea politicilor si director general al Departamentului America. Pe tot parcursul carierei sale, viziunea calauzitoare a fost aceea a unei peninsule coreene pasnice, jucand un rol crescand in pacea si prosperitatea regiunii si a intregii lumi.
Domnul Ban are legaturi profunde cu Organizatia Natiunilor Unite, acestea incepand in 1975, cand a lucrat pentru Directia ONU din cadrul Ministerului de Externe.  Colaborarea s-a extins pe parcursul anilor, cuprinzand numiri in functia de secretar I la Misiunea Permanenta a Republciii Coreea de pe langa ONU in New York, director al Directiei ONU in cadrul Ministerului de Externe din Seul si ambasador la Viena. In aceasta ultima calitate, in 1999, domnia sa a fost si Presedinte al Comisiei pregatitoare pentru Organizatia Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare. In 2001-2002, in calitate de sef de cabinet al Presedintelui Adunarii Generale (perioada in care Republica Coreea a detinut presedintia sesiunii), domnul Ban a facilitat adoptarea rapida a primei rezolutii a acelei sesiuni, condamnand atacurile teroriste de la 11 septembrie si avand o serie de initiative menite sa intareasca functiile Adunarii astfel incat o sesiune care a inceput cu o criza si intr-o confuzie generala sa se finalizeze cu adoptarea unui numar important de reforme.
Domnul Ban a fost activ implicat in rezolvarea unor probleme legate de relatiile inter-coreene.  In 1992, in calitate de consilier special al sefului diplomatiei coreene, dansul a indeplinit functia de vice-presedinte al Comisiei Comune de Control Nuclear Sud-Nord care a culminat cu adoptarea istoricei Declaratii comune privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.  In septembrie 2005, ca ministru de externe, domnul Ban a jucat un rol instrumental in concluzionarea unui alt acord important, menit sa promoveze pacea si stabilitatea peninsulei coreene, prin adoptarea Declaratiei Comune al celei de-a sasea runde de discutii asupra rezolvarii problemei nucleare din Coreea de Nord.
Educatie
Domnul Ban a absolvit in 1970 Facultatea de Relatii Internationale din cadrul Universitatii din Seul.  In 1985, a absolvit un masterat in administratie publica la Scoala Kennedy din cadrul Universitatii Harvard.
Titluri si distinctii
Domnul Ban a primit numeroase premii, medalii si titluri nationale si internationale. In 1975, 1986 si din nou in 2006, a fost decorat cu cel mai inalt Ordin de Merit in Serviciu al Republicii Coreea pentru serviciul in slujba patriei.
Date personale
Domnul Ban s-a nascut la 13 iunie 1944. Si-a cunoscut sotia, doamna Yoo (Ban) Soon-taek, in 1962 in liceu si au impreuna un fiu si doua fiice Domnul Ban vorbeste engleza si franceza.

sursa: ONUinfo.ro

Astronomie: În ce an a început ultima misiune a lunară a lui Apollo 17?

Astronomie: În ce an a început ultima misiune a lunară a lui Apollo 17?
Raspunsuri conQUIZtador : 1972



Programul Apolo  - ultima misiune a lunară a lui Apollo 17
Programul Apollo a fost o serie de zboruri spaţiale pilotate efectuate de Statele Unite ale Americii (NASA), folosind astronava Apollo şi racheta purtătoare Saturn, între anii 1961 şi 1975. Proiectul, coordonat de North American Aviation, a avut ca principal obiectiv "aselenizarea unui om şi întoarcerea lui în siguranţă pe Pământ până la sfârşitul anilor 1960". Acest obiectiv a fost atins cu Apollo 11 în iulie 1969.

Urmând succesului programelor Mercury şi Gemini, programul Apollo a fost lansat pentru a încerca munca în spaţiu şi zborul omului în jurul Lunii, dar nu şi pe ea. Obiectivele programului Apollo au fost radical modificate ca urmare a anunţului preşedintelui John F. Kennedy din 25 martie 1961, conform căruia Statele Unite ar trebui să trimită oameni pe Lună şi înapoi pe Pământ în siguranţă până în 1970. Astfel Apollo a devenit un program de aselenizare a omului pe Lună. Programul Gemini a fost pornit la scurt timp pentru a furniza un vehicul spaţial interimar care să demonstreze tehnicile necesare pentru acum mult mai complicatele misiuni Apollo.

După opt ani de misiuni preliminare, inclusiv prima pierdere de astronauţi ai NASA la lansarea lui Apollo 1 când acesta a luat foc, programul Apollo şi-a atins scopurile odata cu Apollo 11 care a dus primii oameni pe Lună, Neil Armstrong şi Buzz Aldrin, la 20 iulie 1969 şi i-a întors în siguranţă pe Pământ la 24 iulie. Primele cuvinte ale lui Armstrong la coborârea din modulul lunar Eagle au fost: Este un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire ("That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind."). doisprezece oameni au pus piciorul pe Lună până la sfârştul programului Apollo în decembrie 1972.

NASA a câştigat cursa spaţiului, şi într-un anumit sens aceasta a lăsat-o fără o direcţie precisă şi într-un final fără atenţia publică şi interesul necesar garantării unui buget mai mare din partea Congresului American. După ce Lyndon Johnson a părăsit biroul, NASA şi-a pierdut principalul său susţinător politic, iar Wernher von Braun a fost mutat pe o poziţie de lobby în Washington. Planurile pentru proiectele ambiţioase de a construi o staţie spaţială, stabilirea unei baze lunare şi lansarea unei misiuni cu echipaj uman spre Marte până în 1990 au fost propuse, dar nu a existat posibilitatea susţinerii lor. Misiunea aproape dezastruoasă a lui Apollo 13, unde explozia unui rezervor de oxigen aproape a condamnat cei trei astronauţi, a ajutat la recaptarea atenţiei şi cu toate că au fost planificate 20 de misiuni Apollo, Apollo 17 a fost ultima misiune de zbor sub emblema Apollo. Programul s-a sfârşit din cauza bugetelor reduse (în parte datorită războiului din Vietnam) şi din dorinţa de a realiza un vehicul spaţial reutilizabil.

sursa:wikipedia.org

În ce an a fost inaugurat Centrul cultural francez din Iaşi?

Evenimente: În ce an a fost inaugurat Centrul cultural francez din Iaşi?

Raspuns conQUIZtador : 1992

Raspunsuri conQUIZtador 7 decembrie 2009

Raspunsuri quiz intrare conQUIZtador 07.12.2009

Operă: În ce an a susţinut "New York Philharmonic Society" primul concert?
Raspunsuri conQUIZtador : 1842

Ce ţară este numită ţara ciocolatei?
Elveţia

Zoologie: Cu ce se hrăneşte lupul marsupial (Thylacinus cynocephalus), răpitor nocturn cu 13-19 dungi transversale?
Raspunsuri conQUIZtador : canguri, păsări şi reptile

Evenimente: În ce an a fost inaugurat Centrul cultural francez din Iaşi?
Raspunsuri conQUIZtador : 1992

Astronomie: În ce an a început ultima misiune a lunară a lui Apollo 17?
Raspunsuri conQUIZtador : 1972

Cine este secretarul general ONU?
Raspunsuri conQUIZtador : Ban Ki-moon

Zoologie: Cu ce se hrăneşte lupul marsupial (Thylacinus cynocephalus), răpitor nocturn cu 13-19 dungi transversale?

Zoologie: Cu ce se hrăneşte lupul marsupial (Thylacinus cynocephalus), răpitor nocturn cu 13-19 dungi transversale?
Raspunsuri conQUIZtador : canguri, păsări şi reptile

lupul marsupial (Thylacinus cynocephalus)

Lupul marsupial, numit de C. Linee Thylacinus cynocephalus înseamnă câine marsupial cu cap de lup şi exprimă reuşit particularităţile acestui animal.

După dimensiuni, şi îndeosebi capul cu gura mare, se aseamănă cu lupul, iar dinţii îl aseamănă mult cu canidele. Corpul atinge în lungime 100-130 cm, iar coada 50-65 cm. Marsupiul reprezintă un pliu pielos, sub care se află patru papile, se deschide în urmă şi puii stau în el cu picioarele în sus. Blana este densă, scurtă, cenuşiu-galben-brună, cu 13-19 dungi transversale de culoare negru-brună. Din cauza acestor dungi, primii colonişti l-au numit tigru sau lup-zebră.

Este un răpitor nocturn si se hrăneşte cu canguri şi alte marsupiale, păsări, reptile.
Dispariţia lupului marsupial de pe continent a fost cauzată de pătrunderea câinelui dingo, adus de om, care a sălbătăcit şi a devenit destul de agresiv. Nevoit să se retragă pe insula Tasmania, lupul marsupial era urmărit şi aici de pericolul venit din partea fermierilor, deoarece el ataca turmele de oi. Astfel, era nimicit în masă, o perioadă îndelungată (1888-1909), guvernul chiar plătea premii pentru fiecare individ împuşcat.

Pe parcursul a 25 de ani, au fost omorâţi oficial 2268 de lupi. În ultima instanţă, lupii s-au retras în regiunile de vest ale insulei – teritoriu montan, cu defileeadânci,stânci abrupte, tufărişuri acantofileetc. În anii 40 ai secolului XX specialiştii au apreciat existenţa a circa 6 perechi. Au mai fost depistaţi solitar în anii 1957, 1961, 1966. La începutul anului 1968, a fost fondat Parcul Naţional (191585 ha), în componenţa rezervaţiei din sud – vestul insulei. Actualmente lipsesc date concrete despre existenţa lupului marsupial. Este inclus în Cartea Roşie a UICN şi în anexa nr. 1 a Convenţiei de la Washington (1973) privind comerţul internaţional cu specii de floră şi faună sălbatică supusă pericolului dispariţiei (CITES).

sursa: wikipedia.org

Ce ţară este numită ţara ciocolatei?

Ce ţară este numită ţara ciocolatei?
Raspuns: Elveţia

Joc miniclip: Panica in tara ciocolatei
............ ...................

În ce an a susţinut "New York Philharmonic Society" primul concert?

Operă: În ce an a susţinut "New York Philharmonic Society" primul concert?
1842

Evenimente 7 decembrie (de la wikipedia aflate)
1842: "New York Philharmonic Society" a susţinut primul concert

Alte evenimente din 7 dec.
  • 1742: A fost inaugurată Opera Regală din Berlin, actuala Operă de Stat; inaugurarea Operei Regale a avut loc cu spectacolul "Cezar şi Cleopatra" de Karl Heinrich Graun
  • 1787: Delaware devine primul stat care a ratificat Constitutia Statelor Unite ale Americii
  • 1881: A fost întemeiată "Societatea Politehnică din România"; primul preşedinte a fost Dimitrie Frunză
  • 1842: "New York Philharmonic Society" a susţinut primul concert
  • 1941: Al doilea război mondial: Atacul masiv al aviaţiei japoneze asupra flotei SUA de la Pearl Harbor
  • 1966: Decret privind aderarea României la Convenţia internaţională pentru ocrotirea vieţii omeneşti pe mare, încheiată la Londra, la 17 iunie 1960
  • 1966: Intră în funcţiune Hidrocentrala Bacău II, care încheie activitatea de construire a salbei de hidrocentrale de pe râul Bistriţa
  • 1972: Începe ultima misiune lunară a lui Apollo 17
  • 1992: A fost inaugurat, la Iaşi, Centrul cultural francez
  • 2001: Consiliul Miniştrilor de Justiţie şi de Interne ai Uniunii Europene decid ridicarea vizelor pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în spaţiul Schengen, începând cu 1 ianuarie 2002


Posibile intrebari ce pot aparea pe conQUIZtador in legatura cu evenimentele de azi:
  • Cand a  fost inaugurată Opera Regală din Berlin, actuala Operă de Stat? R: 1742
  • Care este primul stat SUA care a  ratificat Constitutia Statelor Unite ale Americii? R: Delaware
  • In ce an a fost întemeiată "Societatea Politehnică din România"? R: 1881
  • In ce an a avut loc atacul masiv al aviaţiei japoneze asupra flotei SUA de la Pearl Harbor? R: 1941
  • In ce an incepe ultima misiune lunara a lui Apolo 17? R: 1972
  • In ce an a fost inaugurat la Iasi Centrul Cultural Francez? R: 1992
  • 1992: A fost inaugurat, la Iaşi, Centrul cultural francez
  • In ce an au fost ridicate vizele pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în spaţiul Schengen? R:2002