Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

vineri, 11 decembrie 2009

Distribuitori Herbalife pe judete

Despre Herbalife

Despre Herbalife acum cu intrebari si raspunsuri;
Daca sunt subiecte legate de compania sau produsele Herbalife care va intereseaza, intrati pe blogul "Despre Herbalife" sau contactati un consultant Herbalife pe site-ul Distribuitori Herbalife

Câte melodii conţine ”The Vatican`s Playlist” de pe pe pagina myspace “Music From The Vatican”?

Câte melodii conţine ”The Vatican`s Playlist” de pe pe pagina myspace “Music From The Vatican”?
Raspuns conquiztador: 9

Alma Mater Music From The Vatican Rome Press Conference Hightlights


Piesa `Changes` a lui Tupac Shakur si melodia `Uprising` a trupei Muse au fost incluse in Playlistul Vaticanului de pe MySpace.

Pe pagina `Music From The Vatican`, prin intermediul careia este promovat albumul `Alma Mater` inregistrat de Papa Benedict al XVI- lea, se gaseste un playlist intitulat `The Vatican`s Playlist`.

Acesta contine 9 melodii, intre care cele doua mentionmate mai sus, dar si piese ale lui Mozart, Nour Eddine si Fleet Foxes.

sursa: bestmusic.ro

Literatură: Ce româncă a fost sursa de inspiraţie pentru unul din personajele romanului lui Marcel Proust, "Jean Santeuil"?

Literatură: Ce româncă a fost sursa de inspiraţie pentru unul din personajele romanului lui Marcel Proust, "Jean Santeuil"?
Raspuns conquiztador: Anna de Noailles

O româncă l-a inspirat pe Marcel Proust  pentru unul din personajele romanului  "Jean Santeuil"

Vedetă a saloanelor mondene din Paris la începutul secolului al XX-lea, Anna de Noailles s-a născut în familia Brâncoveanu, dintr-o mamă grecoaică, Raluca Musuruş, şi un tată român, un prinţ Brâncoveanu, Grigore Brâncoveanu. Mama ei, fiica lui Musuruş-paşa, ambasador al Turciei la Londra, în anii 1850 şi a Anei Vogoride, a fost o cunoscută muziciană, idolul compozitorului polonez Paderewski. Ana Brâncoveanu s-a căsătorit cu Mathieu de Noailles în anul 1897. După circa un secol Anna de Noailles este mai celebră pentru rolul ei de femeie de societate şi aristocrată, de prietenă a unor literaţi celebri, decât pentru poemele sale de influenţă Parnasiană. Debutul său poetic s-a produs în 1899, iar la scurt timp a publicat un volum antologic, în 1901, “Le Cœur innombrable” care a avut un succes remarcabil. A fost aleasă imediat membră a prestigioasei Académie Royale Belge de Langue et de Littérature Françaises şi apoi a exclusivistei Academii Franceze care i-a acordat marele premiu pentru literatură. A fost prima femeie comandor al Legiunii de Onoare. Noailles era vara prinţilor Bibesco şi se înrudea cu toţi aristocraţii care au avut reşedinţa la Paris. Corespondenţa sa inedită cu Maurice Barrès a fost publicată în 1986. A fost admirată de Jean Cocteau şi i-a fost prezentată lui Pierre Loti, un alt mare scriitor francez şi prieten personal al reginei Maria şi al României.
Salonul Anei de Noailles, de pe Avenue Hoche a atras ca un magnet pe unii din cei mai mari scriitori francezi Parisului secolului XX: Pierre Loti, Francis Jammes, Andre Gide, Gabriela Mistral, Colette, Paul Valéry, Jean Cocteau, Francois Mauriac, fraţii Daudet, Robert de Montesquiou, Paul Hervieu, Paul Claudel, Max Jacob.
După primul Război Mondial societatea şi gusturile literare se modifică şi Anna de Noailles se trezeşte că scena literară este ocupată de Dadaism şi Tristan Tzara şi de avangarda suprarealistă a lui Andre Breton. Ea nu are însă organul necesar ca să-i înţeleagă.
Deşi era prietena personală a lui Colette, Anna de Noailles rămîne o reprezentatntă a ceea ce criticii francezi numesc la Belle Époque literară. Opera ei a fost comparată cu cea a unor Swinburne şi d’Annunzio, iar textele ei au fost considerate ca fiind “Dionysiac--ecstatice, senzuale, erotice, jucăuşe, cîteodată violente şi mereu marcate de un tragic curent subteran”. Se spune că Joseph Reinach i-ar fi spus:
Madam, în Franţa sunt numai trei miracole – Jeanne d’Arc, râul Marne şi dumneavostră.
Nicolae Iorga o considera "cel mai mare poet francez, care era dinspre partea tatălui o Româncă" şi vorbea de faptul că şi-a câştigat "un loc unic", în "literatura franceză, în a lumii întregi". Anna de Noailles a fost modelul personajului Marcel Proust al contesei Gaspard de Reveillon din romanul "Jean Santeuil", şi s-a considerat pe sine însăşi cea mai mare poetă franceză şi regină literară neîncoronată a Franţei.


continuare in Lumea Mea

Câţi români nu cred ca vor putea face economii în 2010?

Câţi români nu cred ca vor putea face economii în 2010?
Raspuns conquiztador: 69%

Români nu cred ca vor putea face economii în 2010!

Semne bune anul n-are! 69% dintre romani nu cred ca pot face economii

Studiu de studiu: 69% dintre romani nu cred ca la anul vor face economii. Ba da, vor face economii, da' nu stiu ei - bunaoara, vor face economii de timp, ca nu se vor mai uita la meciurile echipelor romanesti in cupele europene.
sursa: cronica carcotasilor

Personalităţi: Ce medic a descoperit bacilul tuberculozei?

Personalităţi: Ce medic a descoperit bacilul tuberculozei?
Raspuns conquiztador: Robert Koch

Robert Kocha descoperit bacilul tuberculozei

Tuberculoza (abrev. TBC) se referă la o boală provocată de Mycobacterium tuberculosis, M bovis, M africanum; de obicei infectarea se produce prin inhalarea microorganismelor din picăturile eliminate de către bolnavii de tuberculoză. Mycobacerium poate rezista în aer o perioadă mai mare de timp şi de aceea poate creşte riscul răspândirii bolii. Incidenţa cazurilor variază în funcţie de vârstă, sex şi statutul socioeconomic. O incidenţă crescută s-a observat la persoanele infectate cu HIV, la persoanele de culoare şi hispanice. Probabilitatea transmiterii infecţiei depinde in mare măsură de imunitatea persoanei respective, nivelul de expunere precum şi de virulenţa tulpinii bacteriene.

Dacă este tratată adecvat, tuberculoza cauzată de tulpini chimiosensibile este curabilă în toate cazurile. Dacă nu este tratată, boala poate fi fatală în decurs de 5 ani în mai mult de jumătate din cazuri.

Cea mai răspândită formă a bolii este tuberculoza pulmonară. În popor, ea este cunoscută şi ca boala de plămâni.

Faptul că tuberculoza este una dintre cele mai vechi boli ce au afectat umanitatea a fost demonstrat prin identificarea tuberculozei vertebrale la mumiile egiptene. Grecii denumeau această boală phthisis („consumare”), subliniind aspectul dramatic de emaciere generală, asociat cazurilor cronice netratate, în timpul revoluţiei industriale şi în perioada de urbanizare corespunzătoare din secolele al şaptesprezecelea şi al optsprezecelea, tuberculoza a devenit o problemă de proporţii epidemice în Europa, cauzând cel puţin 20% din totalul deceselor din Anglia si Ţara Galilor în 1650. Pe Coasta de Est a Statelor Unite, rata mortalităţii anuale prin tuberculoză la începutul secolului al nouăsprezecelea a fost de 400 la 100 000 locuitori.

Etiologia infecţioasă a tuberculozei a fost controversată până ce a fost descoperit bacilului tuberculozei, de către Robert Koch, în 1882. îmbunătăţirea condiţiilor socioeconomice şi izolarea pacienţilor contagioşi în sanatorii a avut un impact favorabil asupra epidemiologiei tuberculozei în prima jumătate a secolului al douăzecilea. Rata mortalităţii în Europa si Statele Unite a început să scadă cu câteva decenii înainte de introducerea medicamentelor antituberculoase, la mijlocul secolului.

Infecţia începe din momentul pătrunderii bacteriei în alveole, infectarea macrofagelor alveolare, acolo unde bacteria se multiplică exponenţial. Bacteria este transportată in ganglionii limfatici, iar de aici prin sistemul circulator ajunge în organele corpului, acolo unde potenţial se poate dezvolta: plămâni, ganglionii limfatici periferici, creier, oase şi rinichi. Astfel apar diferitele tipuri ale tuberculozei: tuberculoza extrapulmonară, genitourinară, meningita tuberculoasă, tuberculoza miliară, peritonita tuberculoasă, perijavascript:void(0)cardita tuberculoasă, limfadenita tuberculoasă, tuberculoza osteoarticulară, gastrointestinală, hepatică.

sursa: wikipedia.org

Astronomie: În ce an a ajuns Apollo 17 pe Lună?

Astronomie: În ce an a ajuns Apollo 17 pe Lună?
Raspuns conquiztador: 1972

Apollo a ajuns 17 pe Lună

Programul Apollo a fost o serie de zboruri spaţiale pilotate efectuate de Statele Unite ale Americii (NASA), folosind astronava Apollo şi racheta purtătoare Saturn, între anii 1961 şi 1975. Proiectul, coordonat de North American Aviation, a avut ca principal obiectiv "aselenizarea unui om şi întoarcerea lui în siguranţă pe Pământ până la sfârşitul anilor 1960". Acest obiectiv a fost atins cu Apollo 11 în iulie 1969.

Urmând succesului programelor Mercury şi Gemini, programul Apollo a fost lansat pentru a încerca munca în spaţiu şi zborul omului în jurul Lunii, dar nu şi pe ea. Obiectivele programului Apollo au fost radical modificate ca urmare a anunţului preşedintelui John F. Kennedy din 25 martie 1961, conform căruia Statele Unite ar trebui să trimită oameni pe Lună şi înapoi pe Pământ în siguranţă până în 1970. Astfel Apollo a devenit un program de aselenizare a omului pe Lună. Programul Gemini a fost pornit la scurt timp pentru a furniza un vehicul spaţial interimar care să demonstreze tehnicile necesare pentru acum mult mai complicatele misiuni Apollo.

După opt ani de misiuni preliminare, inclusiv prima pierdere de astronauţi ai NASA la lansarea lui Apollo 1 când acesta a luat foc, programul Apollo şi-a atins scopurile odata cu Apollo 11 care a dus primii oameni pe Lună, Neil Armstrong şi Buzz Aldrin, la 20 iulie 1969 şi i-a întors în siguranţă pe Pământ la 24 iulie. Primele cuvinte ale lui Armstrong la coborârea din modulul lunar Eagle au fost: Este un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire ("That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind."). doisprezece oameni au pus piciorul pe Lună până la sfârştul programului Apollo în decembrie 1972.

NASA a câştigat cursa spaţiului, şi într-un anumit sens aceasta a lăsat-o fără o direcţie precisă şi într-un final fără atenţia publică şi interesul necesar garantării unui buget mai mare din partea Congresului American. După ce Lyndon Johnson a părăsit biroul, NASA şi-a pierdut principalul său susţinător politic, iar Wernher von Braun a fost mutat pe o poziţie de lobby în Washington. Planurile pentru proiectele ambiţioase de a construi o staţie spaţială, stabilirea unei baze lunare şi lansarea unei misiuni cu echipaj uman spre Marte până în 1990 au fost propuse, dar nu a existat posibilitatea susţinerii lor. Misiunea aproape dezastruoasă a lui Apollo 13, unde explozia unui rezervor de oxigen aproape a condamnat cei trei astronauţi, a ajutat la recaptarea atenţiei şi cu toate că au fost planificate 20 de misiuni Apollo, Apollo 17 a fost ultima misiune de zbor sub emblema Apollo. Programul s-a sfârşit din cauza bugetelor reduse (în parte datorită războiului din Vietnam) şi din dorinţa de a realiza un vehicul spaţial reutilizabil.

sursa: wikipedia.org

State SUA: Care este cel de-al 19-lea stat SUA?

State SUA: Care este cel de-al 19-lea stat SUA?
Raspuns conquiztador: Indiana

Lista State SUA in ordinea ratificarii
1 Delaware
2 Pennsylvania
3 New Jersey
4 Georgia
5 Connecticut
6 Massachusetts
7 Maryland
8 South Carolina
9 New Hampshire
10 Virginia
11 New York
12 North Carolina
13 Rhode Island
14 Vermont
15 Kentucky
16 Tennessee
17 Ohio
18 Louisiana
19 Indiana (al 19-lea stat SUA)
20 Mississippi
21 Illinois
22 Alabama
23 Maine
24 Missouri
25 Arkansas
26 Michigan
27 Florida
28 Texas
29 Iowa
30 Wisconsin
31 California
32 Minnesota
33 Oregon
34 Kansas
35 West Virginia
36 Nevada
37 Nebraska
38 Colorado
39 40 North Dakota
39 40 South Dakota
41 Montana
42 Washington
43 Idaho
44 Wyoming
45 Utah
46 Oklahoma
47 New Mexico
48 Arizona
49 Alaska
50 Hawaii

Raspunsuri conquiztador 11 decembrie 2009

Raspunsuri quiz intrare conquiztador din 11.12.2009

State SUA: Care este cel de-al 19-lea stat SUA?
Raspuns conquiztador: Indiana

Astronomie: În ce an a ajuns Apollo 17 pe Lună?
Raspuns conquiztador: 1972

Personalităţi: Ce medic a descoperit bacilul tuberculozei?
Raspuns conquiztador: Robert Koch

Câţi români nu cred ca vor putea face economii în 2010?
Raspuns conquiztador: 69%

Literatură: Ce româncă a fost sursa de inspiraţie pentru unul din personajele romanului lui Marcel Proust, "Jean Santeuil"?
Raspuns conquiztador: Anna de Noailles

Câte melodii conţine ”The Vatican`s Playlist” de pe pe pagina myspace “Music From The Vatican”?
Raspuns conquiztador: 9