Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

duminică, 29 noiembrie 2009

Evenimente: Cine a survolat pentru prima dată Polul Sud?

Evenimente: Cine a survolat pentru prima dată Polul Sud?
raspuns conQUIZtador: Richard E.Byrd

Amiralul american Richard Evelyn Byrd a fost unul dintre cei mai mari exploratori polari, ramas in istorie ca primul om care a survolat pentru prima dată Polul Sud.
Pe 9 mai 1926, impreuna cu pilotul Floyd Bennett, Richard Evelyn Byrd a survolat Polul Nord, eveniment  ce i-a adus o notorietate instantanee in Statele Unite si  una dintre cele mai inalte distinctii americane, „Medalia de Onoare”.
Recent s-a demonstrat totusi ca de exploratorul nu a atins Polul Nord, ci a survolat la cateva zeci de mile distanta de polul Nord.
Richard Evelyn Byrd va atinge insa gloria mult dorita in cadrul urmatoarei expeditii polare, desfasurate de aceasta data la Polul Sud, intre 1928 si 1930.
Dupa ce a petrecut iarna la tabara „Little America”, construita pe banchiza Ross, Byrd, insotit de pilotul Bernt Balchen, copilotul Harold June si fotograful Ashley McKinley a reusit, pe 29 noiembrie, sa survoleze, la bordul avionului lor, Polul Sud, cu pretul unor eforturi supraomenesti si aruncand toate proviziile si echipamentele necesare in caz de urgenta, inclusiv butelii de combustibil.

Dupa
GABRIEL TUDOR, Revista Magazin

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu