Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

joi, 10 decembrie 2009

Compozitori: Unde a fost înmormântat Mihai Brediceanu, compozitor, dirijor şi muzicolog român?

Compozitori: Unde a fost înmormântat Mihai Brediceanu, compozitor, dirijor şi muzicolog român?
raspuns conQUIZtador: Lugoj

Mihai Brediceanu, compozitor, dirijor şi muzicolog român
Mihai Brediceanu (n. 14 iunie 1920, Braşov — d. 4 martie 2005) a fost un compozitor, dirijor şi muzicolog român, fiul compozitorului Tiberiu Brediceanu.

Brediceanu a studiat pian la Conservatorul din Braşov şi teorie muzicală, dirijorat şi compoziţie la Academia de Muzică din Bucureşti, la clasele lui Mihail Jora, Marţian Negrea, Florica Musicescu, Silvia Şerbescu şi Ionel Perlea. În afară de asta a mai absolvit cursuri de Drept şi Matematică în Bucureşti.

Din 1959 până în 1966 a fost director general al Operei Române din Bucureşti. Din 1969 până în 1971 a fost director muzical al orchestrei Syracuse din New York, iar până în 1975 profesor al Universităţii Syracuse. Între 1978 şi 1980 a fost director general al Operei din Istanbul şi între 1982 şi 1990 director general al Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti. Din 1991 a fost numit din nou director general al Operei Române.

Pe lângă nenumărate piese muzicale pentru teatru, Brediceanu a mai compus o simfonie, patru dansuri simfonice, o suită pentru orchestra de cameră, piese pentru cor, muzică de cameră şi cântece.

Este înmormântat la Lugoj.

sursa: wikipedia.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu