Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

duminică, 20 decembrie 2009

Evenimente istorice: În ce an sunt siliţi cruciaţii să predea Damietta în schimbul promisiunii de a se reîmbarca?

Evenimente istorice: În ce an sunt siliţi cruciaţii să predea Damietta în schimbul promisiunii de a se reîmbarca?
Raspuns conquiztador: 1221

Oraşul Damietta din Egipt in timpul cruciadei a cincea

Cruciada a cincea (1217–1221) a fost o încercare de recucerire a Ierusalimului şi a restului Ţării Sfinte prin cucerirea mai întâi a regatului Egiptean ayyubid.
Papa Honorius al III-lea a organizat armatele cruciate conduse de Leopold al VI-lea al Austriei şi András al II-lea al Ungariei şi o incursiune militară care a lăsat până în cele din urmă Oraşului Sfânt în mâinile musulmanilor. Mai târziu, în 1218, o armată germană condusă de Oliver al Kölnului şi o armată mixtă de olandezi, flamanzi şi frizieni condusă de William I la Olandei s-au alăturat expediţiei. Pentru a cuceri oraşul Damietta din Egipt, ei s-au aliat cu turcii selgiucizi din Sultanatul Rüm din Anatolia, care i-au atacat pe ayyubizi în Siria pentru a uşura sarcina creştinilor.
După ocuparea portului Damietta, cruciaţii s-au îndreptat spre Cairo în iulie 1221, dar au fost obligaţi să-şi întrerupă înaintarea din cauza epuizării stocurilor de harană. Egiptenii au executat un atac de noapte, care a dus la moartea a numeroşi cruciaţi şi în cele din urmă, la capitularea întregii armate. Sultanul egiptean Al-Kamil a căzut de acord asupra unui armistiţiu de opt ani cu europenii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu