Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

duminică, 13 decembrie 2009

Poduri: În ce an a fost inaugurat podul Faidherbe, pod care leagă insula şi oraşul Saint-Louis din Senegal de litoralul Africii?

Poduri: În ce an a fost inaugurat podul Faidherbe, pod care leagă insula şi oraşul Saint-Louis din Senegal de litoralul Africii?
raspuns: 1897

podul Faidherbe, pod care leagă insula şi oraşul Saint-Louis din Senegal de litoralul Africii
Podul Faidherbe este un pod rutier peste cursul inferior al fluviului Senegal care leagă insula şi oraşul Saint-Louis din Senegal de litoralul Africii. Podul, inaugurat în 1897, este cu tablier metalic format din grinzi cu zăbrele nituite. Podul are un total de 8 travee, o lungimea totală de 507,35 m şi o lăţime de 10,5 metri. Podul a fost afectat de rugină şi a necesitat o reabilitare totală, care a început în 2007. Fiind considerat un monument istoric, reabilitarea podului a respectat concepţia sa iniţială.


O primă inaugurare a podului a avut loc cu ocazia sărbătorii naţionale de 14 iulie 1897 în prezenţa guvernatorului coloniei Chabié. Panglica în zona de acces pe pod a fost tăiată de soţia guvernatorului, după care oficialităţile s-au deplasat până pe traveea mobilă, care a fost deschisă pentru a permite trecerea vasului militar L’Ardent. Au fost trase câte 21 de lovituri de tun la răsăritul şi apusul soarelui, în timpul zilei au avut loc o trecere în revistă a trupelor şi s-au organizat diferite distracţii printre care curse de cai şi de măgari. Festivităţile s-au încheiat printr-o retragere cu torţe, cu o iluminare festivă a tuturor monumentelor publice din oraşul Saint-Louis şi cu focuri de artificii.

A doua inaugurare a avut loc la 19 octombrie 1897 în prezenţa lui André Lebon, primul ministru al coloniilor. Dintre discursurile rostite cu ocazia acestui eveniment, este de remarcat cel al lui Léon d’Erneville, preşedintele Consiliului General al Coloniei, care a subliniat faptul că podul fusese finanţat exclusiv din resursele coloniei, fără sprijin din partea metropolei. De asemenea au urmat numeroase festivităţi.

Sursa: wikipedia.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu