Raspunsuri conquiztador de azi

Raspunsuri quizz intrare conQUIZtador, in fiecare zi la primele ore ale diminetii!
Clic AICI pentru a adauga in Bookmark pagina de raspunsuri zilnice.

marți, 15 decembrie 2009

IT: În ce an a fos lansat Netscape Navigator 1.0?

IT: În ce an a fos lansat Netscape Navigator 1.0?
raspunsuri conquiztador: 1994

Netscape Navigator 1.0

Mozilla este un cuvânt cu mai multe sensuri, toate legate de compania Netscape Communication Corporation şi browserul de web produs de aceştia. Iniţial termenul a fost un nume de cod pentru Netscape Navigator, apoi parte a user agentului acestuia şi mascota companiei, pentru a deveni mai târziu numele fundaţiei care a preluat codul sursă al browserului Netscape şi care a dezvoltat software precum Firefox, Thunderbird sau Mozilla Suite.

Mozilla s-a născut ca desemnare internă pentru browserul de web Netscape Navigator la începutul anului 1994. Termenul provine atât din contracţia expresiei Mosaic Killer (ucigaş al Mosaic-ului - cei de la Netscape sperau să detroneze browserul Mosaic, cel mai popular la vremea aceea), cât şi ca o aluzie la monstrul (fictiv cinematografic) Godzilla. Ulterior, Mozilla a devenit numele mascotei companiei (o şopârlă verde scuipând flăcări).

În 1998 Netscape a licenţiat Netscape Communicator, urmaşul Netscape Navigator, sub o licenţă open source, fondând în acelaşi timp şi Mozilla Organization, cu scopul administrării codului sursă şi dezvoltării unei noi generaţii de browsere. La 5 iunie 2002 Mozilla Organization a lansat prima versiune definitivată anume Mozilla 1.0, primul browser produs de aceasta. Ulterior, ca urmare a separării totale de Netscape, şi fiind achiziţionată de AOL la 15 iulie 2003, organizaţia şi-a schimbat numele şi a fost înregistrată legal drept "Mozilla Foundation" (Fundaţia Mozilla). În 2005 Fundaţia Mozilla a înfiinţat Corporaţia Mozilla, o companie dedicată marketingului produselor fundaţiei. Fundaţia se ocupă cu dezvoltarea de software, printre produsele cele mai cunoscute ale acesteia fiind browserele Firefox, Camino şi Mozilla Suite, clientul de e-mail Thunderbird, sistemul de management al "bugurilor" (greşelilor de software) Bugzilla şi calendarul Sunbird.

sursa: wikipedia.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu